Concert 48

moses_17jun_ryan carniaux+bob moses_8_foto gerhard richter

Op 10 juni aanstaande komt de legendarische Amerikaanse drummer Ra Kalam Bob Moses opnieuw naar de Klep.
Drummer/percussionist en componist Rakalam Bob Moses is een levende legende. Als tiener speelde hij in de band van Roland Kirk. Later, in 1966, vormde hij ‘The Free Spirits' samen met gitarist Larry Coryell. Eind jaren zestig speelde hij in de groep van Gary Burton. Hij maakt nog altijd platen onder zijn eigen naam, waarvan ‘Bittersweet in the Ozone’ (1975) wellicht de bekendste is geworden.
Verder speelt hij op beroemde platen mee van oa Steve Swallow, Hal Galper, Dave Liebman, Steve Kuhn en Pat Metheny’s ‘Bright Size Life’. Een trio plaat met Pat Metheny, Jaco Pastorius en Moses.
Moses is tevens een begenadigd en inspirerend docent. Hij schreef het boek ‘Drum Wisdom’ en doceert momenteel aan de ‘New England Conservatory’ in Boston.

Ryan Carniaux is een in Keulen woonachtig, inventieve jazz trompettist, geboren in New York. Hij studeerde jazz trompet in de jaren 90 aan de Berklee College of music.
Hij tourde de laatste jaren veel in Europa, vaak met TTT (met o.a. Manfred Schoof, Wolfgang Lackerschmidt en Gerd Dudek). Ryan leidt sinds 2001 zijn eigen bands, waarmee hij drie albums opnam. Vanaf 2015 is Ryan verbonden aan de Folkwang universiteit in Essen, waar hij jazz trompet doceert. Ryan was al vaker te gast in de Klep.

Samen met Mike Roelofs op toetsen speelt dit trio eigen composities, maar ook bestaande melodieën die elk concert opnieuw geheel vrij geïnterpreteerd worden. Soms ingetogen soms vurig, en altijd avontuurlijk. Laat het avontuur beginnen!