EuregioXSHKLXSInterregXSKultuurraumXSProvincie LimburgXS
analog smog

Analog Smog


Analog Smog plays original compositions often with a tight groove and lots of room for improv and interpretation. The players are Stefan Rademacher on electric bass, Jasper van Hulten on drums and Frederik Köster on trumpet. Mike exclusively plays Fender Rhodes in this band and uses a lot of external FX.


On Tour!
Bruggen bouwen


Analog Smog toert in het najaar met het stevig groovend gezelschap L’Equipe de Rêve onder de naam ‘Bruggen bouwen met L’Equipe de Rêve en Analog Smog’.

L’Equipe de Rêve staat onder leiding van Jo Didderen. Dit dreamteam is een stevig groovend high energy gezelschap met een mix van oude rotten (uit o.a. de Mo’Jones Big Band) en jong talent (het internationale duo Twogether). Het repertoire bestaat uit Jo’s ‘happy instrumentals’: op de groovegerichte jazz, ergens tussen Blue Note-klassiekers en New Cool Collective.

Beide Duits-Nederlandse bands gaan tegen de stroom en bouwen bruggen in plaats van muren door deze internationale samenwerking met als voertaal muziek.

4 september, Cambrinus, Horst
10 september, Museum van Bommel van Dam, Venlo
26 september, Cafe d’Ingel, Thorn
20 oktober, Jazzkeller, Krefeld (alleen Analog Smog)
17 november, Ainsi, Maastricht

Cd verkrijgbaar in de winkel.

Deze show maakt deel uit van de Muziek Biennale Niederrhein, een festival dat sinds 2008 om de twee jaar een maand lang een podium biedt aan muzikaal toptalent aan beide zijden van de grens. Dit grensoverschrijdende festival vervult al lange tijd geen pioniersrol meer, maar is inmiddels een vast onderdeel van het muzikale landschap tussen Rijn en Maas.

Het project ‘Bruggen bouwen’ vindt plaats in het kader van de Muziekbiennale 2016 en wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-Programma Deutschland- Nederland en het Huis voor de Kunsten Limburg, en medegefinancierd door de Europese Unie (EU) en de Provincie Limburg.