Concert 57

Mike Roelofs - Fender Rhodes and FX
Alex Parzhuber - drums
Martin Furmann - bass and FX


54230847_2299627956928655_2356596616275689472_o-600x400

Concert 56

Mike Roelofs - Rhodes
Hlib Baisha - guitar

Premiere op Youtube om 20:00!

Concert 55

Online editie

Mike Roelofs
Guitar - Bart Oostindie
Drums - Sjoerd van Bommel


Concert 54

Jazz in de Klep is onderdeel van Radio binnestad, met een optreden vanuit Grenswerk.
Mike Roelofs & Ad Colen.

Op 27, 28, 29 en 30 december zal er non-stop radio worden gemaakt vanuit de Venlose binnenstad. Het initiatief komt vanuit Grenswerk’s TrapLab Radio en wordt georganiseerd samen met Café de Locomotief, Café de Galerie en John Doe. Samen met een twintigtal ondernemers en organisaties uit de stad zal inhoud gegeven worden aan het programma. Het project draagt daarom ook de naam ‘Radio Binnestad’. Tijdens de 72 uur durende uitzending wordt geld ingezameld voor een goed doel: Stichting Voedselbank Venlo.

Concert 53

Online editie

Alan 'Gunga' Purves - brim bram, gong, suitcase bassdrum & pinola.
Mike Roelofs - piano, melodion
Concert 52

Ik heb een heerlijke internationale bezetting samengesteld en kijk er zeer naar uit om het avontuur aan te gaan!

Greg Torunski (PLN/NL) - alt saxofoon
Werner Lauscher (GER/BE) - contrabas
Owen Hart Jr (USA/NL) - drums
Mike Roelofs - piano

Concert 51

Online editie

Samen met Geert Roelofs op drums en Jo Didderen op bas namen we in mei, op gepaste afstand, een digitale editie op van 'Jazz in de Klep'. Enjoy!Concert 50

martijn

Bassist Martijn Vanbuel was al eens eerder te gast in de Klep. Nu echter brengt hij zijn eigen band mee. Met geweldig improviserende musici uit de Belgische jazzscene waaronder trompettist Carlo Nardozza, saxofonist Lennert Baerts, en drummer Daniël Jonkers. Hun album ’six’ kwam afgelopen jaar uit bij het bekende Nederlandse platenlabel Challenge. Daarop staan zes composities van Martijn die hij voornamelijk schreef tussen 2014 en 2016 toen hij in Taiwan woonde en werkte. In deze composities komen naast zijn jazz achtergrond, ook zijn interesses in folk en wereldmuziek naamartijnr boven. Van harte aanbevolen!

Concert 49

Kiki-Manders-Mike-Roelofs

De uitzonderlijk getalenteerde zangeres Kiki Manders woont inmiddels al enkele jaren in Berlijn. Maar zo nu en dan komt ze terug naar haar Venlose roots. Zoals afgelopen zomer tijdens het Zomerparkfeest 2018. Toen speelde ik een betoverend duo programma samen met haar. Voor de mensen die dat gemist hebben is er nu een nieuwe gelegenheid, waarbij we een concert zullen geven bij Jazz In De Klep, onder de paraplu van het Autumn Leaves festival.
Samen met de Keulse gitaarvirtuoos Philipp Brämswig zullen we zorgen voor een avond met avontuurlijke en speelse geïmproviseerde muziek.

Concert 48

moses_17jun_ryan carniaux+bob moses_8_foto gerhard richter

Op 10 juni aanstaande komt de legendarische Amerikaanse drummer Ra Kalam Bob Moses opnieuw naar de Klep.
Drummer/percussionist en componist Rakalam Bob Moses is een levende legende. Als tiener speelde hij in de band van Roland Kirk. Later, in 1966, vormde hij ‘The Free Spirits' samen met gitarist Larry Coryell. Eind jaren zestig speelde hij in de groep van Gary Burton. Hij maakt nog altijd platen onder zijn eigen naam, waarvan ‘Bittersweet in the Ozone’ (1975) wellicht de bekendste is geworden.
Verder speelt hij op beroemde platen mee van oa Steve Swallow, Hal Galper, Dave Liebman, Steve Kuhn en Pat Metheny’s ‘Bright Size Life’. Een trio plaat met Pat Metheny, Jaco Pastorius en Moses.
Moses is tevens een begenadigd en inspirerend docent. Hij schreef het boek ‘Drum Wisdom’ en doceert momenteel aan de ‘New England Conservatory’ in Boston.

Ryan Carniaux is een in Keulen woonachtig, inventieve jazz trompettist, geboren in New York. Hij studeerde jazz trompet in de jaren 90 aan de Berklee College of music.
Hij tourde de laatste jaren veel in Europa, vaak met TTT (met o.a. Manfred Schoof, Wolfgang Lackerschmidt en Gerd Dudek). Ryan leidt sinds 2001 zijn eigen bands, waarmee hij drie albums opnam. Vanaf 2015 is Ryan verbonden aan de Folkwang universiteit in Essen, waar hij jazz trompet doceert. Ryan was al vaker te gast in de Klep.

Samen met Mike Roelofs op toetsen speelt dit trio eigen composities, maar ook bestaande melodieën die elk concert opnieuw geheel vrij geïnterpreteerd worden. Soms ingetogen soms vurig, en altijd avontuurlijk. Laat het avontuur beginnen!

Concert 47

tiltan


Op 25 maart zal een bijzondere mix van musici afreizen naar Café de Klep. De in Amsterdam woonachtige gitarist David Golek groeide op in Israel, woonde o.a. in Frankrijk en Argentinië. Hij componeert muziek die een soort wonderlijke mix is van verschillende culturen. Van Klezmer tot Tango tot Jazz.
David was al vaker te gast in de Klep, maar deze keer komt hij met een bijzondere bezetting, namelijk Bela Horvat op viool en Daniel Mester op clarinet.
Voor deze gelegenheid zal Mike Roelofs het harmonium en de melodion bespelen.
David's groep opereert onder de naam ‘Tiltan’, wat in het Hebreeuws klavertje vier betekent. Het eerste album van Tiltan genaamd ‘A road less travelled’ werd door het Parool tot een van de beste 5 wereldmuziekalbums van 2015 uitgeroepen.
Wees welkom in de Klep op 25 maart aanstaande!
www.tiltanmusic.com

Concert 46

pieter bast

Tijdens deze editie van Jazz in de Klep zal drummer Pieter Bast de drumkruk bestijgen.
Pieter Bast werkte als sideman bij o.a. Paul van Kemenade, Eric Vloeimans, Dick de Graaf, Martin Fondse, Mike Mainieri, Charlie Mariano en nog vele anderen. In zijn jarenlange samenwerking met deze muzikanten, begon het hem op te vallen dat er weinig tot geen Europees materiaal in het Real Book (de “bijbel” van de jazz) te vinden is, terwijl hij uit eigen ervaring wist dat er in Europa veel mooie muziek met een geheel eigen kleur wordt geschreven. Om Europese jazz ook een standaard status te verlenen, richtte hij het European Standards Project (E.S.P.) Quintet op. De muzikanten van dit quintet neemt hij mee naar de Klep: Jasper Somsen op bas, Michael Rörby op trombone en Bert Lochs op trompet. Allemaal internationaal zeer active musici. In deze bezetting speel ik Fender Rhodes piano.

Concert 45

root of the matter voorkant S

CD presentatie nieuw album 'Root of the Matter'
Mike Roelofs - piano, Guus Bakker - bas, Arthur Lijten - drums

Voorproefjes:
Labour of Love
SHLM

Concert 44

Colensax_BEVcoverconcept--1

Dit keer is Ad Colen te gast met ‘A birds’ eye view’, allemaal composities van saxofonist Colen die geïnspireerd zijn op vogelzang. Soms letterlijk in de muziek verwerkt en vertolkt door de verschillende instrumenten sax, cello, contrabas, drums en piano/Rhodes.
Ad Colen – saxofoons en composities, Mike Roelofs – Fender Rhodes, Dion Nijland – contrabas, Yonga Sun – drums, Rogier Hornman – cello

Concert 43

Pasted Graphic

Bassist Martin Furmann en drummer Philipp Klahn, beide afkomstig uit het Ruhrgebied (Essen en Gelsenkirchen) waren beide al eens eerder te gast in de Klep. Echter nooit in deze samenstelling. Samen met mij op toesten en vocalen gaan ze het avontuur aan.
Dit gezelschap kwam vorig jaar samen voor een eenmalig concert in Gelsenkirchen en verraste het publiek met een frisse combinatie jazz, funk en pop songs. 

Concert 42

thimo

Maandag 11 december komt de getalenteerde multi-instrumentalist Thimo Gijezen naar Cafe De Klep. Hij speelt onder andere gitaar, contrabas en accordeon. Thimo werkte samen met The Rosenbergs en Lori Spee en leidt zijn eigen groep de Ragtime Rumors. De Limburgse Held Jo Didderen komt de band op bas versterken en we hebben de zeer talentvolle jonge slagwerker Jerome Cardynaals op drums. Alle ingredienten voor een verassend winters jazzfeestje!

Concert 41

flight-of-the-ant-5

David Golek, Achim Heine en Mike Roelofs.
De Israëlische gitarist David combineert jazz met joodse muziek. Met zijn band Tiltan maakte hij het zeer goed ontvangen album 'A Road Less Traveled', wederom een welkome folkloristische mix.
Samen met de van oorsprong in Duitsland geboren gelauwerde drummer en percussionist Achim vormen zij twee derde deel van het orgel trio 'Flight Of The Ant'. Een nieuw project met eigen muziek en een frisse aanpak. David en Achim waren al eens eerder te gast in de Klep en zorgden voor een buitengewoon mooie en muzikale avond. Deze keer in trio formatie met mezelf op het Hammond orgel tijdens de eerste editie van het 'Autumn Leaves' festival. Oktober is namelijk jazzmaand in Venlo! Mis het niet.

Concert 40

rakalam

Weer een jazzlegende naar Cafe De Klep. In Nederland misschien (onterecht) minder bekend, maar een ware reus, een musicus van top klasse en zeer kleurrijk persoon: Ra-kalam Bob Moses.
Hij werd geboren in New York in 1948. Als tiener speelde hij in de band van Roland Kirk. Later vormde hij The Free Spirits met gitarist Larry Coryell. Verder speelde hij eind jaren zestig in het kwartet van de legendarische vibrafonist Gary Burton. Hij speelt mee op beroemde platen van artiesten als Dave Liebman, Steve Swallow en Pat Metheny, deze laatste in samenwerking met bassist Jaco Pastorius voor het label ECM.

De groep bestaat verder uit trompettist Ryan Carniaux (USA), die met Ra-kalam het project Opportunity For Unity heeft opgezet met bassist Reza Askari (D), altsaxofonist Plume (USA), drummer Samuel Dühsler (CH), en mijzelf.

Concert 39

pierre

De Nederlandse grootmeester Pierre Courbois komt drummen. Pierre mocht in 1994 de Bird Award in ontvangst nemen. Sinds 2000 in hij Ridder in de orde van Oranje Nassau en in 2004 won hij de prestigieuze VPRO/Boy Edgar prijs. Hij speelde met zwaargewichten als Eric Dolphy, Ben Webster en Jean Luc Ponty. Verder zal de jonge talentvolle Limburgse trompettist Dave Vreuls aanschuiven evenals bassist Lucien Mattheewsen.

De entree is eenmalig verhoogd naar €10,- voor dit concert.

Concert 38

hermes

De uit Maastricht afkomstige saxofonist Peter Hermesdorf komt weer langs. Jarenlang de drijvende kracht achter het Searing Quartet, uiteraard samen met pianist Egbert Derix. Ook bij het Goede Doel (Henk Westbroek) kun je Peter aan het werk zien. We deelden het podium regelmatig in het verleden, in verschillende bezettingen. Vaak met vaste ritmesectie Geert Roelofs en Werner Lauscher. Werner Lauscher zal 12 december ook van de partij zijn om zijn vakkundig en smaakvol basspel ter gehore te brengen. Op de drumstoel zit de Belgische geweldenaar Mimi Verderame.

Concert 37

davidgolek

Deze editie komen drie Amsterdamse vrienden op bezoek.

Allereerst gitarist David Golek. Hij was al eens eerder te gast in De Klep. Hij studeerde gitaar in Jeruzalem nadat hij klassiek piano studeerde. Hij is een zeer bevlogen en actieve improvisator in de jazz - en wereldmuziek scene.
Verder speelt bassist David de Marez Oyens mee. De Marez Oyens begeleidde coryfeën als Toon Hermans, Thijs van Leer en Jan Akkerman.
Dan nog drummer Achim Heine. Oorspronkelijk is hij afkomstig uit Duitsland maar na zijn studie vestigde hij zich in Amsterdam, van waar uit hij nu werkt.
Deze band zal uitsluitend eigen werk laten horen van David, Achim en ikzelf.

Concert 36

Claudius Valk

Claudius Valk - sax
Stephan Rademacher - bass
Hendrik Smock - drums

Concert 35

yonga sun

Ik heb voor dit avontuur fluitist Jeroen Pek uitgenodigd. Jeroen is een vermaard jazzmuzikant vooral werkend in Nederland en Frankrijk. Hij is als hoofdvak docent verbonden aan het Artez conservatorium in Arnhem. Zijn nieuwe project genaamd 'Pitch Plot' is erg de moeite waard om te zien en horen.

Verder zal de ritmesectie bestaan uit drummer Yonga Sun en bassiste Yannick Peeters. Yonga, in de pers omschreven als 'An eclectic drummer with aquatic agility and otherworldly dynamics' won in 2005 de prijs voor beste solist tijdens de Dutch Jazz Competition. De Belgische Yannick Peeters is te horen in diverse ensembles en met verschillende vaste waarden in de Belgische scene.

Concert 34

tim

14 december vindt de laatste Jazz in de Klep plaats op de inmiddels vertrouwde tweede maandag van de maand. We zijn genoodzaakt het aantal concerten terug te schroeven en zijn nog aan het nadenken hoe dit volgend jaar vorm te geven.Hoe dan ook heb ik een mooie bezetting weten samen te stellen bestaande uit: Geert Roelofs op de drums, Werner Lauscher op de bass en de uit Amsterdam afkomstige gitarist Tim Langedijk.

Concert 33

tylor

De New Yorkse vibrafonist Tyler Blanton komt op 9 november naar Venlo voor Jazz in de Klep. Hij wordt in de Amerikaanse pers betitelt als een 'rising star' in de New Yorkse jazz scene. Tyler is momenteel in België en Nederland op tour met bassist Martijn van Buel. Ook deze veelzijdige contrabassist zal in de Klep van de partij zijn. Daarnaast komt de Duitse drummer Steffen Thormahlen ter versterking.
Voor meer informatie en uitgebreide indrukwekkende bio kijk op www.tylerblanton.net

Concert 32

babs

De jonge zangeres Babs van Bree is geen onbekende in Venlo. Ze studeert momenteel aan het conservatorium van Maastricht. Met haar warme stemgeluid vertolkt ze graag standards, bewerkingen van popsongs en eigen materiaal. Achter de contrabas staat eveneens een jonge talentvolle speler. Bassist Justin van Uum mocht in 2011 de EU jazz prijs in ontvangst nemen.
Tenslotte achter de drums een oude studie genoot van me, Patrick Kessels, ook afkomstig uit Maastricht.

Concert 31

serveimage

Op 14 september is er na een korte zomerstop weer Jazz in de Klep met
bijzondere gasten. Ondere andere Martin Verdonk zal komen spelen.
Martin studeerde percussie in Rotterdam en Cuba en werkte samen met
onder andere Donna Summer, Lionel Richie, James Taylor, Steve
Winwood, Ilse DeLange, Nick & Simon en Doe Maar. Ruim tien keer werd
hij door de lezers van het vakblad Slagwerkkrant gekozen tot
'percussionist van het jaar’. Het belooft een zeer ritmische avond
te worden, mis het niet!

Concert 30

david

Gitarist David Golek is woonachtig in Amsterdam. Aldaar is hij actief in de jazz- maar en ook wereldmuziek scene. Na jarenlang klassiek piano gestudeerd te hebben, verwisselde hij de piano voor gitaar. Met zijn groep 'Tiltan' toert hij momenteel. Hun album ‘A road less traveled’ staat te boek als een van de vijf beste wereldmuziek albums van 2014.
David neemt twee collega's van hem mee. Bassist Tobias Nijboer en drummer Joan Terol Amigo, beiden wonend en werkend in Amsterdam.

Concert 29

th

Deze keer zullen bassist Reggie Washington (bekend van Buckshot Lefonque, RH Factor en D’Angelo) en drummer Patrick Dorcean (bekend van Gabriel Rios, Zap Mama en Moiano) meespelen in de Klep. De twee heren zijn woonachtig in Brussel en vormen samen met Mike een speciaal samengesteld trio voor deze avond.
Op het repertoire staan eigen composities maar ook bekende pop songs verpakt in een groove jasje.

Concert 28

Greg

Ik ontvang de volgende muzikanten in de Klep: De uit Polen afkomstige en in Maastricht woonachtige altsaxofonist Greg Torunski. Deze jonge muzikant heeft al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen en studeerde in Maastricht, Keulen en New York. Meer informatie kunt u vinden op www.gregtorunski.com.
Drummer Lieven Venken behoort al jaren tot de actiefste groep muzikanten van de Belgische jazz scene. Maar ook hij woonde een tijd lang in New York waar hij werkte en studeerde.
Bassist Martijn van Buel woonde en werkte tot voor kort in Taiwan, waar hij een veelgevraagd jazz bassist is. Hij leidt zijn eigen groep Orbit Folk, in Taiwan ook zeer bekend, waarmee hij experimenteert met jazz, folk en ethnische music. Alle heren componeren zelf muziek waarvan er in de Klep een selectie ter gehore gebracht gaat worden.


Concert 27

DIDDEN

Bas: Jo Didderen
Toetsen: Mike Roelofs

Concert 26

ladas

Deze keer zijn te gast drie virtuozen uit het Ruhrgebied. Allereerst saxofonist Michel Janssen. Hij studeerde aan het conservatorium van Essen, waarna hij naar Keulen verhuisde. Hij won met zijn trio de Jazzwerk Ruhr Prijs in 2008. Drummer Philipp Klahn studeerde ook in Essen en opereert in het Ruhrgebied met onder andere het Barbara Barth Quintet. De Griekse gitarist Nondas Ladas complementeert de band met zijn unieke mediterraans getinte speelstijl. Ook hij is actief binnen de Keulse scene. Mike bespeelt zijn Hammond orgel voor de gelegenheid. De groep zal alleen eigen composities laten horen.

Concert 25

tour

Dit concert is onderdeel van de promotie tour van het Ryan Carniaux Quintet, dat hun nieuwe album ‘Never leave your baggage unattended’ promoot.

Ryan Carniaux - trompet
Samuel Dühsler - drums
Ahmed Eid - bas
Mike Roelofs - toetsen
Plume - sax

Concert 24

Peter

Maastrichtse saxofonist Peter Hermesdorf staat bekend om zijn virtuositeit en warme saxofoon geluid. Jarenlang leidde hij samen met pianist Egbert Derix het Searing Quartet waar hij ook voor componeerde.
Naast Peter zal drummer Geert Roelofs van de partij zijn, die inmiddels in Nederland, Vlaanderen en zeker ook daarbuiten een veelgevraagde 'ritmeschilder' is.
Op bas Werner Lauscher. Geert vormt met Werner een subtiele, maar solide ritmesectie die samen al vele nationale en internationale artiesten begeleid hebben.
Toetsen: Mike Roelofs.
Dit optreden vindt plaats in het kader van de Limburgse Jazz Helden.

Concert 23

Jeroen

Florian Hoefnagels - drums
Jeroen Doomernik - trompet
Christophe Devisscher - bas
Mike Roelofs - toetsen

Concert 22

nadine

We breken eenmalig met onze traditie. Deze maand een zondageditie van Jazz in de Klep. De aanvangstijd is wel hetzelfde gebleven, 20:00 uur.

Voor dit concert komt de Belgische zangeres Nadine Nix naar de Klep. Nadine's stijl kenmerkt zich door een mix van Jazz, Pop, Afrikaanse muziek en Latin. Met drummer/percussionist Ron van Stratum (hoofdvak docent drums aan het conservatorium in Maastricht) en de virtuoze Genkse bassist Roman Korolik in de achterhoede, zal het speelplezier ervan afspatten. Tevens zal de in het zuiden alom bekende en van oorsprong Belfeldse gitarist Frank Peeters ook van de partij zijn.

Concert 21

nowak

Deze editie speelt de uit Keulen afkomstige, zeer expressieve tenor saxofonist Matthias Erlewein mee. Zijn speelstijl kenmerkt zich als lyrisch, modern en virtuoos maar zonder dat het te dik er bovenop ligt.
Evenals de Akense drummer Stefan Kremer, die al eerder te gast was in de Klep vorig jaar, spelen deze muzikanten met een groot respect voor de Amerikaanse jazz traditie.
Aangevuld met op contrabas Matthias Nowak vormt dit trio een vaste combinatie die voor de gelegenheid aangevuld wordt door Mike op de Rhodes piano. Er wordt voornamelijk geput uit het American Songbook repertoire.


Concert 20

frederik

Op trompet deze editie de Duitse met verschillende prijzen toebedeelde trompettist Frederik Köster, hoofdvak docent trompet aan het conservatorium van Osnabrück. 
Achter de drums de bekende en veelgevraagde Nederlandse jazzdrummer Joost van Schaik.
Aan de contrabas Sven Happel, bekend van de band van Wouter Hamel.
Mike Roelofs - toetsen

Concert 19

aili

Mike Roelofs - toetsen
Arthur Lijten - drums
Aili Deiwiks - viool
Rik Kraak - bas

Concert 18

aerts

Deze bezetting liegt er niet om. De Belgische trompettist Carlo Nardozza heeft al flink naam gemaakt bij onze zuiderburen. Nardozza (1982) studeerde cum laude af voor trompet af aan het Maastrichts Conservatorium. Al tijdens zijn studie startte hij zijn eigen Quintet op en begon eigen muziek te schrijven voor deze bezetting, meestal geïnspireerd door wereldmuziek.
Aan de contrabas niemand minder dan Philippe Aerts. Deze Belgische meester bassist behoort tot de absolute topklasse van de internationale jazzscene. Hij won de Belgische Golden Django in 2002 voor Beste Belgische Artiest.
Achter de drums Arnoud Gerritse uit Rotterdam. Arnoud is hoofdvak docent aan de conservatoria van Gent en Maastricht. Daarnaast leidt hij zijn eigen band 'The Arnoud Gerritse Funky Case'.
Mike Roelofs op toetsen.

Concert 17

stefan

Deze keer is het de beurt aan Stefan Rademacher (D), Jasper van Hulten (NL) en Ryan Carniaux (USA) om een voorstelling met Mike te verzorgen. Rademacher was jarenlang de bassist van de beroemde jazzrock drummer Billy Cobham. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de conservatoria van Düsseldorf, Essen en Bern. Drummer Jasper van Hulten is ook geen onbekende in de jazzwereld. Hij speelt in de bands van Eric Vloeimans en Wouter Hamel. Ryan Carniaux was al eens eerder te gast in de Klep. Deze in Keulen woonachtige Amerikaanse trompettist staat bekend om zijn energieke spel.
Balancerend op het grensvlak van groove en jazz gaan de heren maandagavond de uitdaging aan en brengen internationale kwaliteiten naar Venlo.

Concert 16

dick

We trappen in dit nieuwe jaar af met een paar heuse kopstukken uit de Nederlandse jazz.

Als solist doet deze keer saxofonist Dick de Graaf Venlo aan. Dick de Graaf is als saxofonist en bandleider al vanaf de vroege jaren 80 actief. Hij leidde in zijn carrière vele bands en projecten improviserend op Jimi Hendrix, Bach of Piazzolla. Het Clazz Ensemble, Trio Nuevo of Cry Baby zijn enkele recente projecten onder zijn leiding. Daarnaast is hij hoofdvak docent saxofoon aan het Rotterdams conservatorium.

Bassist Guus Bakker en drummer Pascal Vermeer draaien al jaren mee in de top van de Nederlandse jazz. Beide uitstekende instrumentalisten met indrukwekkende staat van dienst. Kijk voor meer info op de websites: www.guusbakker.com en www.pascalvermeer.nl.

Toetsen: Mike Roelofs

Concert 15

Yonga

Om het jaar af te sluiten, brengen we voor deze laatste editie van 2013 weer een aantal top musici bij elkaar. Uit Keulen de bekende virtuoze trompettist Matthias Bergmann. Bergmann is een gevierd solist in binnen- en buitenland. Hij leidt zijn eigen projecten en is verbonden als trompet docent aan de conservatoria van Keulen en Dortmund.
Verder nemen plaats bassist Wiro Mahieu uit Nijmegen en drummer Yonga Sun uit Arnhem, beiden met een indrukwekkende staat van dienst. Wiro Mahieu kennen we als bassist van zijn eigen Low Motion Trio en zijn werk met Paul van Kemenade. Hij doceert contrabas en basgitaar aan het Artez conservatorium in Arnhem.
Yonga Sun wordt omschreven als 'een eclectische drummer met de beweeglijkheid van water en een buitenwereldlijke dynamiek' Hij is een veelgevraagde drummer in NL en daarbuiten.
Op toetsen Mike Roelofs.

Concert 14

Baer Traa

In verband met het Beatles project dat twee weken lang het hele kloosterkwartier in zijn ban houdt begin november, staat deze Jazz in Klep ook in het Beatles-teken! Mike heeft een aantal jazzarrangementen geschreven van zijn favoriete Beatle-songs die gespeeld gaan worden door:

Mike Roelofs - toetsen
Baer Traa - zang
Daniel Eskens (recente winnaar van de Erasmus jazz prijs) uit Rotterdam - basgitaar
Jordi Geuens (bekend van Selah Sue) uit Antwerpen - drums

Concert 13

Iman Spaargaren

Jazz in de Klep oktober.

Mike Roelofs nodigt Amsterdammers uit:
Iman Spaargaren,
Michael Stratz en
Mark Coehoorn.

Concert 12

max von einem
Aangezien jazz in de Klep nu precies een jaar draait, hebben we speciaal voor deze gelegenheid een vijfmans formatie voor u in petto. Alle spelers zijn afkomstig uit Essen en Keulen en staan onder leiding van bassist Caspar van Meel, die ook het merendeel van de composities schrijft. Verder bestaat deze groep uit Michel Jansen (tenor sax), Max von Einem (trombone) en Silvio Morger (drums). De muziek laat zich omschrijven als dampende jazz met soms afro en/of funk invloeden. De pakkende tweestemmige thema's zijn altijd geworteld in een stevige groove.

Concert 11

jo

Op 12 augustus:

Moritz Baranczyk uit Aken- drums
https://myspace.com/moritzbaranczyk

Jo Didderen uit Ittervoort- bas

Ivan Polyanskiy uit Keulen - alt sax
https://myspace.com/ivanpolyanskiy

Mike Roelofs - Hammond

Concert 10

Unknown-1

Martin Furmann, bas

Ron van Stratum uit Asten, drums.
www.ronvanstratum.com

Eran Har Even uit Amsterdam, gitaar

Concert 9

roelofs2lauschartrio

Roelofs2 Lauscher Trio

Geert Roelofs- drums
Werner Lauscher - bas
Mike Roelofs - vleugel

http://drumbook.wix.com/roelofs2lauscher3

Concert 8

Sam Vloemans

Sam Vloemans - trompet
http://www.samvloemans.be

Roberto Mercurio - bas

Patrick Dorcean - drums
http://www.myspace.com/pdorcean

Mike Roelofs - Rhodes