Concert 26

ladas

Deze keer zijn te gast drie virtuozen uit het Ruhrgebied. Allereerst saxofonist Michel Janssen. Hij studeerde aan het conservatorium van Essen, waarna hij naar Keulen verhuisde. Hij won met zijn trio de Jazzwerk Ruhr Prijs in 2008. Drummer Philipp Klahn studeerde ook in Essen en opereert in het Ruhrgebied met onder andere het Barbara Barth Quintet. De Griekse gitarist Nondas Ladas complementeert de band met zijn unieke mediterraans getinte speelstijl. Ook hij is actief binnen de Keulse scene. Mike bespeelt zijn Hammond orgel voor de gelegenheid. De groep zal alleen eigen composities laten horen.

Concert 25

tour

Dit concert is onderdeel van de promotie tour van het Ryan Carniaux Quintet, dat hun nieuwe album ‘Never leave your baggage unattended’ promoot.

Ryan Carniaux - trompet
Samuel Dühsler - drums
Ahmed Eid - bas
Mike Roelofs - toetsen
Plume - sax

Concert 24

Peter

Maastrichtse saxofonist Peter Hermesdorf staat bekend om zijn virtuositeit en warme saxofoon geluid. Jarenlang leidde hij samen met pianist Egbert Derix het Searing Quartet waar hij ook voor componeerde.
Naast Peter zal drummer Geert Roelofs van de partij zijn, die inmiddels in Nederland, Vlaanderen en zeker ook daarbuiten een veelgevraagde 'ritmeschilder' is.
Op bas Werner Lauscher. Geert vormt met Werner een subtiele, maar solide ritmesectie die samen al vele nationale en internationale artiesten begeleid hebben.
Toetsen: Mike Roelofs.
Dit optreden vindt plaats in het kader van de Limburgse Jazz Helden.

Concert 23

Jeroen

Florian Hoefnagels - drums
Jeroen Doomernik - trompet
Christophe Devisscher - bas
Mike Roelofs - toetsen

Concert 22

nadine

We breken eenmalig met onze traditie. Deze maand een zondageditie van Jazz in de Klep. De aanvangstijd is wel hetzelfde gebleven, 20:00 uur.

Voor dit concert komt de Belgische zangeres Nadine Nix naar de Klep. Nadine's stijl kenmerkt zich door een mix van Jazz, Pop, Afrikaanse muziek en Latin. Met drummer/percussionist Ron van Stratum (hoofdvak docent drums aan het conservatorium in Maastricht) en de virtuoze Genkse bassist Roman Korolik in de achterhoede, zal het speelplezier ervan afspatten. Tevens zal de in het zuiden alom bekende en van oorsprong Belfeldse gitarist Frank Peeters ook van de partij zijn.

Concert 21

nowak

Deze editie speelt de uit Keulen afkomstige, zeer expressieve tenor saxofonist Matthias Erlewein mee. Zijn speelstijl kenmerkt zich als lyrisch, modern en virtuoos maar zonder dat het te dik er bovenop ligt.
Evenals de Akense drummer Stefan Kremer, die al eerder te gast was in de Klep vorig jaar, spelen deze muzikanten met een groot respect voor de Amerikaanse jazz traditie.
Aangevuld met op contrabas Matthias Nowak vormt dit trio een vaste combinatie die voor de gelegenheid aangevuld wordt door Mike op de Rhodes piano. Er wordt voornamelijk geput uit het American Songbook repertoire.


Concert 20

frederik

Op trompet deze editie de Duitse met verschillende prijzen toebedeelde trompettist Frederik Köster, hoofdvak docent trompet aan het conservatorium van Osnabrück. 
Achter de drums de bekende en veelgevraagde Nederlandse jazzdrummer Joost van Schaik.
Aan de contrabas Sven Happel, bekend van de band van Wouter Hamel.
Mike Roelofs - toetsen

Concert 19

aili

Mike Roelofs - toetsen
Arthur Lijten - drums
Aili Deiwiks - viool
Rik Kraak - bas

Concert 18

aerts

Deze bezetting liegt er niet om. De Belgische trompettist Carlo Nardozza heeft al flink naam gemaakt bij onze zuiderburen. Nardozza (1982) studeerde cum laude af voor trompet af aan het Maastrichts Conservatorium. Al tijdens zijn studie startte hij zijn eigen Quintet op en begon eigen muziek te schrijven voor deze bezetting, meestal geïnspireerd door wereldmuziek.
Aan de contrabas niemand minder dan Philippe Aerts. Deze Belgische meester bassist behoort tot de absolute topklasse van de internationale jazzscene. Hij won de Belgische Golden Django in 2002 voor Beste Belgische Artiest.
Achter de drums Arnoud Gerritse uit Rotterdam. Arnoud is hoofdvak docent aan de conservatoria van Gent en Maastricht. Daarnaast leidt hij zijn eigen band 'The Arnoud Gerritse Funky Case'.
Mike Roelofs op toetsen.

Concert 17

stefan

Deze keer is het de beurt aan Stefan Rademacher (D), Jasper van Hulten (NL) en Ryan Carniaux (USA) om een voorstelling met Mike te verzorgen. Rademacher was jarenlang de bassist van de beroemde jazzrock drummer Billy Cobham. Daarnaast is hij als docent verbonden aan de conservatoria van Düsseldorf, Essen en Bern. Drummer Jasper van Hulten is ook geen onbekende in de jazzwereld. Hij speelt in de bands van Eric Vloeimans en Wouter Hamel. Ryan Carniaux was al eens eerder te gast in de Klep. Deze in Keulen woonachtige Amerikaanse trompettist staat bekend om zijn energieke spel.
Balancerend op het grensvlak van groove en jazz gaan de heren maandagavond de uitdaging aan en brengen internationale kwaliteiten naar Venlo.

Concert 16

dick

We trappen in dit nieuwe jaar af met een paar heuse kopstukken uit de Nederlandse jazz.

Als solist doet deze keer saxofonist Dick de Graaf Venlo aan. Dick de Graaf is als saxofonist en bandleider al vanaf de vroege jaren 80 actief. Hij leidde in zijn carrière vele bands en projecten improviserend op Jimi Hendrix, Bach of Piazzolla. Het Clazz Ensemble, Trio Nuevo of Cry Baby zijn enkele recente projecten onder zijn leiding. Daarnaast is hij hoofdvak docent saxofoon aan het Rotterdams conservatorium.

Bassist Guus Bakker en drummer Pascal Vermeer draaien al jaren mee in de top van de Nederlandse jazz. Beide uitstekende instrumentalisten met indrukwekkende staat van dienst. Kijk voor meer info op de websites: www.guusbakker.com en www.pascalvermeer.nl.

Toetsen: Mike Roelofs