Concert 38

hermes

De uit Maastricht afkomstige saxofonist Peter Hermesdorf komt weer langs. Jarenlang de drijvende kracht achter het Searing Quartet, uiteraard samen met pianist Egbert Derix. Ook bij het Goede Doel (Henk Westbroek) kun je Peter aan het werk zien. We deelden het podium regelmatig in het verleden, in verschillende bezettingen. Vaak met vaste ritmesectie Geert Roelofs en Werner Lauscher. Werner Lauscher zal 12 december ook van de partij zijn om zijn vakkundig en smaakvol basspel ter gehore te brengen. Op de drumstoel zit de Belgische geweldenaar Mimi Verderame.

Concert 37

davidgolek

Deze editie komen drie Amsterdamse vrienden op bezoek.

Allereerst gitarist David Golek. Hij was al eens eerder te gast in De Klep. Hij studeerde gitaar in Jeruzalem nadat hij klassiek piano studeerde. Hij is een zeer bevlogen en actieve improvisator in de jazz - en wereldmuziek scene.
Verder speelt bassist David de Marez Oyens mee. De Marez Oyens begeleidde coryfeën als Toon Hermans, Thijs van Leer en Jan Akkerman.
Dan nog drummer Achim Heine. Oorspronkelijk is hij afkomstig uit Duitsland maar na zijn studie vestigde hij zich in Amsterdam, van waar uit hij nu werkt.
Deze band zal uitsluitend eigen werk laten horen van David, Achim en ikzelf.

Concert 36

Claudius Valk

Claudius Valk - sax
Stephan Rademacher - bass
Hendrik Smock - drums

Concert 35

yonga sun

Ik heb voor dit avontuur fluitist Jeroen Pek uitgenodigd. Jeroen is een vermaard jazzmuzikant vooral werkend in Nederland en Frankrijk. Hij is als hoofdvak docent verbonden aan het Artez conservatorium in Arnhem. Zijn nieuwe project genaamd 'Pitch Plot' is erg de moeite waard om te zien en horen.

Verder zal de ritmesectie bestaan uit drummer Yonga Sun en bassiste Yannick Peeters. Yonga, in de pers omschreven als 'An eclectic drummer with aquatic agility and otherworldly dynamics' won in 2005 de prijs voor beste solist tijdens de Dutch Jazz Competition. De Belgische Yannick Peeters is te horen in diverse ensembles en met verschillende vaste waarden in de Belgische scene.