Concert 42

thimo

Maandag 11 december komt de getalenteerde multi-instrumentalist Thimo Gijezen naar Cafe De Klep. Hij speelt onder andere gitaar, contrabas en accordeon. Thimo werkte samen met The Rosenbergs en Lori Spee en leidt zijn eigen groep de Ragtime Rumors. De Limburgse Held Jo Didderen komt de band op bas versterken en we hebben de zeer talentvolle jonge slagwerker Jerome Cardynaals op drums. Alle ingredienten voor een verassend winters jazzfeestje!

Concert 41

flight-of-the-ant-5

David Golek, Achim Heine en Mike Roelofs.
De Israëlische gitarist David combineert jazz met joodse muziek. Met zijn band Tiltan maakte hij het zeer goed ontvangen album 'A Road Less Traveled', wederom een welkome folkloristische mix.
Samen met de van oorsprong in Duitsland geboren gelauwerde drummer en percussionist Achim vormen zij twee derde deel van het orgel trio 'Flight Of The Ant'. Een nieuw project met eigen muziek en een frisse aanpak. David en Achim waren al eens eerder te gast in de Klep en zorgden voor een buitengewoon mooie en muzikale avond. Deze keer in trio formatie met mezelf op het Hammond orgel tijdens de eerste editie van het 'Autumn Leaves' festival. Oktober is namelijk jazzmaand in Venlo! Mis het niet.

Concert 40

rakalam

Weer een jazzlegende naar Cafe De Klep. In Nederland misschien (onterecht) minder bekend, maar een ware reus, een musicus van top klasse en zeer kleurrijk persoon: Ra-kalam Bob Moses.
Hij werd geboren in New York in 1948. Als tiener speelde hij in de band van Roland Kirk. Later vormde hij The Free Spirits met gitarist Larry Coryell. Verder speelde hij eind jaren zestig in het kwartet van de legendarische vibrafonist Gary Burton. Hij speelt mee op beroemde platen van artiesten als Dave Liebman, Steve Swallow en Pat Metheny, deze laatste in samenwerking met bassist Jaco Pastorius voor het label ECM.

De groep bestaat verder uit trompettist Ryan Carniaux (USA), die met Ra-kalam het project Opportunity For Unity heeft opgezet met bassist Reza Askari (D), altsaxofonist Plume (USA), drummer Samuel Dühsler (CH), en mijzelf.

Concert 39

pierre

De Nederlandse grootmeester Pierre Courbois komt drummen. Pierre mocht in 1994 de Bird Award in ontvangst nemen. Sinds 2000 in hij Ridder in de orde van Oranje Nassau en in 2004 won hij de prestigieuze VPRO/Boy Edgar prijs. Hij speelde met zwaargewichten als Eric Dolphy, Ben Webster en Jean Luc Ponty. Verder zal de jonge talentvolle Limburgse trompettist Dave Vreuls aanschuiven evenals bassist Lucien Mattheewsen.

De entree is eenmalig verhoogd naar €10,- voor dit concert.