Concert 50

martijn

Bassist Martijn Vanbuel was al eens eerder te gast in de Klep. Nu echter brengt hij zijn eigen band mee. Met geweldig improviserende musici uit de Belgische jazzscene waaronder trompettist Carlo Nardozza, saxofonist Lennert Baerts, en drummer Daniël Jonkers. Hun album ’six’ kwam afgelopen jaar uit bij het bekende Nederlandse platenlabel Challenge. Daarop staan zes composities van Martijn die hij voornamelijk schreef tussen 2014 en 2016 toen hij in Taiwan woonde en werkte. In deze composities komen naast zijn jazz achtergrond, ook zijn interesses in folk en wereldmuziek naamartijnr boven. Van harte aanbevolen!

Concert 49

Kiki-Manders-Mike-Roelofs

De uitzonderlijk getalenteerde zangeres Kiki Manders woont inmiddels al enkele jaren in Berlijn. Maar zo nu en dan komt ze terug naar haar Venlose roots. Zoals afgelopen zomer tijdens het Zomerparkfeest 2018. Toen speelde ik een betoverend duo programma samen met haar. Voor de mensen die dat gemist hebben is er nu een nieuwe gelegenheid, waarbij we een concert zullen geven bij Jazz In De Klep, onder de paraplu van het Autumn Leaves festival.
Samen met de Keulse gitaarvirtuoos Philipp Brämswig zullen we zorgen voor een avond met avontuurlijke en speelse geïmproviseerde muziek.

Concert 48

moses_17jun_ryan carniaux+bob moses_8_foto gerhard richter

Op 10 juni aanstaande komt de legendarische Amerikaanse drummer Ra Kalam Bob Moses opnieuw naar de Klep.
Drummer/percussionist en componist Rakalam Bob Moses is een levende legende. Als tiener speelde hij in de band van Roland Kirk. Later, in 1966, vormde hij ‘The Free Spirits' samen met gitarist Larry Coryell. Eind jaren zestig speelde hij in de groep van Gary Burton. Hij maakt nog altijd platen onder zijn eigen naam, waarvan ‘Bittersweet in the Ozone’ (1975) wellicht de bekendste is geworden.
Verder speelt hij op beroemde platen mee van oa Steve Swallow, Hal Galper, Dave Liebman, Steve Kuhn en Pat Metheny’s ‘Bright Size Life’. Een trio plaat met Pat Metheny, Jaco Pastorius en Moses.
Moses is tevens een begenadigd en inspirerend docent. Hij schreef het boek ‘Drum Wisdom’ en doceert momenteel aan de ‘New England Conservatory’ in Boston.

Ryan Carniaux is een in Keulen woonachtig, inventieve jazz trompettist, geboren in New York. Hij studeerde jazz trompet in de jaren 90 aan de Berklee College of music.
Hij tourde de laatste jaren veel in Europa, vaak met TTT (met o.a. Manfred Schoof, Wolfgang Lackerschmidt en Gerd Dudek). Ryan leidt sinds 2001 zijn eigen bands, waarmee hij drie albums opnam. Vanaf 2015 is Ryan verbonden aan de Folkwang universiteit in Essen, waar hij jazz trompet doceert. Ryan was al vaker te gast in de Klep.

Samen met Mike Roelofs op toetsen speelt dit trio eigen composities, maar ook bestaande melodieën die elk concert opnieuw geheel vrij geïnterpreteerd worden. Soms ingetogen soms vurig, en altijd avontuurlijk. Laat het avontuur beginnen!

Concert 47

tiltan


Op 25 maart zal een bijzondere mix van musici afreizen naar Café de Klep. De in Amsterdam woonachtige gitarist David Golek groeide op in Israel, woonde o.a. in Frankrijk en Argentinië. Hij componeert muziek die een soort wonderlijke mix is van verschillende culturen. Van Klezmer tot Tango tot Jazz.
David was al vaker te gast in de Klep, maar deze keer komt hij met een bijzondere bezetting, namelijk Bela Horvat op viool en Daniel Mester op clarinet.
Voor deze gelegenheid zal Mike Roelofs het harmonium en de melodion bespelen.
David's groep opereert onder de naam ‘Tiltan’, wat in het Hebreeuws klavertje vier betekent. Het eerste album van Tiltan genaamd ‘A road less travelled’ werd door het Parool tot een van de beste 5 wereldmuziekalbums van 2015 uitgeroepen.
Wees welkom in de Klep op 25 maart aanstaande!
www.tiltanmusic.com