Concert 34

tim

14 december vindt de laatste Jazz in de Klep plaats op de inmiddels vertrouwde tweede maandag van de maand. We zijn genoodzaakt het aantal concerten terug te schroeven en zijn nog aan het nadenken hoe dit volgend jaar vorm te geven.Hoe dan ook heb ik een mooie bezetting weten samen te stellen bestaande uit: Geert Roelofs op de drums, Werner Lauscher op de bass en de uit Amsterdam afkomstige gitarist Tim Langedijk.

Concert 33

tylor

De New Yorkse vibrafonist Tyler Blanton komt op 9 november naar Venlo voor Jazz in de Klep. Hij wordt in de Amerikaanse pers betitelt als een 'rising star' in de New Yorkse jazz scene. Tyler is momenteel in België en Nederland op tour met bassist Martijn van Buel. Ook deze veelzijdige contrabassist zal in de Klep van de partij zijn. Daarnaast komt de Duitse drummer Steffen Thormahlen ter versterking.
Voor meer informatie en uitgebreide indrukwekkende bio kijk op www.tylerblanton.net

Concert 32

babs

De jonge zangeres Babs van Bree is geen onbekende in Venlo. Ze studeert momenteel aan het conservatorium van Maastricht. Met haar warme stemgeluid vertolkt ze graag standards, bewerkingen van popsongs en eigen materiaal. Achter de contrabas staat eveneens een jonge talentvolle speler. Bassist Justin van Uum mocht in 2011 de EU jazz prijs in ontvangst nemen.
Tenslotte achter de drums een oude studie genoot van me, Patrick Kessels, ook afkomstig uit Maastricht.

Concert 31

serveimage

Op 14 september is er na een korte zomerstop weer Jazz in de Klep met
bijzondere gasten. Ondere andere Martin Verdonk zal komen spelen.
Martin studeerde percussie in Rotterdam en Cuba en werkte samen met
onder andere Donna Summer, Lionel Richie, James Taylor, Steve
Winwood, Ilse DeLange, Nick & Simon en Doe Maar. Ruim tien keer werd
hij door de lezers van het vakblad Slagwerkkrant gekozen tot
'percussionist van het jaar’. Het belooft een zeer ritmische avond
te worden, mis het niet!

Concert 30

david

Gitarist David Golek is woonachtig in Amsterdam. Aldaar is hij actief in de jazz- maar en ook wereldmuziek scene. Na jarenlang klassiek piano gestudeerd te hebben, verwisselde hij de piano voor gitaar. Met zijn groep 'Tiltan' toert hij momenteel. Hun album ‘A road less traveled’ staat te boek als een van de vijf beste wereldmuziek albums van 2014.
David neemt twee collega's van hem mee. Bassist Tobias Nijboer en drummer Joan Terol Amigo, beiden wonend en werkend in Amsterdam.

Concert 29

th

Deze keer zullen bassist Reggie Washington (bekend van Buckshot Lefonque, RH Factor en D’Angelo) en drummer Patrick Dorcean (bekend van Gabriel Rios, Zap Mama en Moiano) meespelen in de Klep. De twee heren zijn woonachtig in Brussel en vormen samen met Mike een speciaal samengesteld trio voor deze avond.
Op het repertoire staan eigen composities maar ook bekende pop songs verpakt in een groove jasje.

Concert 28

Greg

Ik ontvang de volgende muzikanten in de Klep: De uit Polen afkomstige en in Maastricht woonachtige altsaxofonist Greg Torunski. Deze jonge muzikant heeft al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen en studeerde in Maastricht, Keulen en New York. Meer informatie kunt u vinden op www.gregtorunski.com.
Drummer Lieven Venken behoort al jaren tot de actiefste groep muzikanten van de Belgische jazz scene. Maar ook hij woonde een tijd lang in New York waar hij werkte en studeerde.
Bassist Martijn van Buel woonde en werkte tot voor kort in Taiwan, waar hij een veelgevraagd jazz bassist is. Hij leidt zijn eigen groep Orbit Folk, in Taiwan ook zeer bekend, waarmee hij experimenteert met jazz, folk en ethnische music. Alle heren componeren zelf muziek waarvan er in de Klep een selectie ter gehore gebracht gaat worden.


Concert 27

DIDDEN

Bas: Jo Didderen
Toetsen: Mike Roelofs