Concert 46

pieter bast

Tijdens deze editie van Jazz in de Klep zal drummer Pieter Bast de drumkruk bestijgen.
Pieter Bast werkte als sideman bij o.a. Paul van Kemenade, Eric Vloeimans, Dick de Graaf, Martin Fondse, Mike Mainieri, Charlie Mariano en nog vele anderen. In zijn jarenlange samenwerking met deze muzikanten, begon het hem op te vallen dat er weinig tot geen Europees materiaal in het Real Book (de “bijbel” van de jazz) te vinden is, terwijl hij uit eigen ervaring wist dat er in Europa veel mooie muziek met een geheel eigen kleur wordt geschreven. Om Europese jazz ook een standaard status te verlenen, richtte hij het European Standards Project (E.S.P.) Quintet op. De muzikanten van dit quintet neemt hij mee naar de Klep: Jasper Somsen op bas, Michael Rörby op trombone en Bert Lochs op trompet. Allemaal internationaal zeer active musici. In deze bezetting speel ik Fender Rhodes piano.

Concert 45

root of the matter voorkant S

CD presentatie nieuw album 'Root of the Matter'
Mike Roelofs - piano, Guus Bakker - bas, Arthur Lijten - drums

Voorproefjes:
Labour of Love
SHLM

Concert 44

Colensax_BEVcoverconcept--1

Dit keer is Ad Colen te gast met ‘A birds’ eye view’, allemaal composities van saxofonist Colen die geïnspireerd zijn op vogelzang. Soms letterlijk in de muziek verwerkt en vertolkt door de verschillende instrumenten sax, cello, contrabas, drums en piano/Rhodes.
Ad Colen – saxofoons en composities, Mike Roelofs – Fender Rhodes, Dion Nijland – contrabas, Yonga Sun – drums, Rogier Hornman – cello

Concert 43

Pasted Graphic

Bassist Martin Furmann en drummer Philipp Klahn, beide afkomstig uit het Ruhrgebied (Essen en Gelsenkirchen) waren beide al eens eerder te gast in de Klep. Echter nooit in deze samenstelling. Samen met mij op toesten en vocalen gaan ze het avontuur aan.
Dit gezelschap kwam vorig jaar samen voor een eenmalig concert in Gelsenkirchen en verraste het publiek met een frisse combinatie jazz, funk en pop songs.