Roelofs&VanBommel


roelofsenvanbommel M

Duo with Mike Roelofs (keys and vocals) and Sjoerd van Bommel (percussion and vocals). They play authentic grooves and material with extra deepening. The focus is gospel/New Orleans and related, sometimes a jazzy approach and even rootsy music.Roelofs&VanBommel

Na jaren in de studio met elkaar gewerkt te hebben en als sidemen bij menig singersongwriter en americanaband hebben Mike Roelofs (keys en zang) en Sjoerd van Bommel (percussie en zang) besloten om ook als duo met onvervalste grooves maar ook met materiaal met extra verdieping het livecircuit in te duiken.
De insteek is Gospel//New Orleans en alles wat verwant daaraan is ,met soms een jazzy benadering en zelfs rootsy feestmuziek.

Mike Roelofs heeft ondanks zijn jonge leeftijd al menig prijs in het “serieuze”circuit weten binnen te halen en dat in verschillende disciplines, wat aangeeft dat the natural musician geen echte grenzen kent om uiteindelijk maar een soort muziek te maken: goede muziek, niet verdeeld in vakjes maar van alle markten thuis en toch met een eigen stem.
Hieronder een greep uit wat artikelen die over Mike verschenen zijn.

Glenn Corneille-prijs:
“Mike Roelofs beheerst zijn instrument buitengewoon goed. Daarnaast is hij niet stijl gebonden, componeert, arrangeert, initieert, organiseert, produceert, improviseert hij en is hij inzetbaar als zowel frontman als sideman. Hij soleert met gemak over de meest uiteenlopende muzikale tradities en weet toch zijn eigen stem te behouden. Een eigenheimer die de ruimte moet krijgen om zijn eigen ding te doen. Dat moet hem natuurlijk wel gegund worden en dat heeft de jury doen besluiten de Glenn Corneille prijs 2008 toe te kennen aan Mike Roelofs.”

Award voor Mike Roelofs op North Sea Jazz:
Mike Roelofs uit Grubbenvorst heeft zaterdagavond de award voor de beste compositie gewonnen tijdens de Dutch Jazz Competition. Hij kreeg de prijs voor het stuk ‘From Babel to Bethel’.

Mike Roelofs wint Annie M.G. Schmidtprijs:
De Tegelse componist Mike Roelofs heeft samen zanger Gerard van Maasakkers en tekstschrijver Peer Wittenbols de Annie M.G. Schmidtprijs 2013 gewonnen voor hun lied 'Mijn Kind'.

Over Sjoerd van Bommel kunnen we kort zijn, menig nederlandse band heeft gebruikt gemaakt van zijn diensten in zowel het live circuit als in de theaters met acts als Jango Edwards, Bots, Frederique Spigt, Ro-Theater, Orkater Amsterdam en natuurlijk zijn eerdere duo met pianobeul Clemens van de Ven als duofrontman hebben een indruk achtergelaten. Daarnaast met the Watchman, Philip Kroonenberg, Mrs Hips met de fantastische zangeres Simone Roerade , kortom te veel om op te noemen.Zijn percussieve melodische drumstijl, op zwarte soul/rootsmuziek gebaseerd , maakt dat er altijd te swingen valt maar dat er ook diepere lagen in de muziek worden aangebracht.

Beide heren waren toe aan een avontuur met een gedeelde leadstem, voor Sjoerd ,al jaren als frontman/zanger bezig, geen echt nieuwe onderneming maar voor Mike toch een echte uitdaging en zoals verwacht kan de virtuoos ook prachtig en gloedvol zingen. Kortom, “oud”gedienden met een nieuw elan, een denderend duo met zeker ook zeer verstilde intense diepgravende muziek .Met een repertoire voor een swingende avond maar ook met een andere kant die voor een luisterpubliek tot volle wasdom komt. “it can go both ways!”
Click for high resolution pictures:

Stacks Image 38
Stacks Image 40
MikeSjoerd3S