Annie M.G. Schmidtprijs voor makers lied Mijn Kind

Gerard van Maasakkers
Foto: ANP                 Nu.nl


Zanger/muzikant Gerard van Maasakkers, componist Mike Roelofs en tekstschrijver Peer Wittenbols hebben de Annie M.G. Schmidtprijs 2013 gewonnen voor hun lied Mijn Kind.

De prijs voor het beste theaterlied werd zondag uitgereikt in het Amsterdamse Theater Bellevue door radiomaker en televisiepresentator Frits Spits.
Volgens de jury is het lied Mijn Kind van ''een grote schoonheid'' en is het ''een subtiele verwoording van gemis, van een verlangen naar iets wat er niet is, van een fantaseren over hoe het zou zijn als het er wel was.''

De Annie M.G. Schmidtprijs werd 22 jaar geleden ingesteld om de schrijver, componist en uitvoerder van het beste lied dat in het voorgaande jaar in een Nederlands theater werd uitgevoerd te bekronen. De prijs bestaat uit 3500 euro en een borstbeeld van Annie M.G. Schmidt.
Van Maasakkers won twee jaar geleden samen met componist Egbert Derix deze prijs ook al voor het lied Zomaar onverwacht.
De uitreiking van de prijs was ook het startsein van de 27 editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Tijdens dit evenement wordt onder meer een hommage gebracht aan Freek de Jonge.