Award voor Mike Roelofs op North Sea Jazz

Pasted Graphic 10

Dagblad de Limburger
Paul van der Steen


Mike Roelofs uit Grubbenvorst heeft zaterdagavond de award voor de beste compositie gewonnen tijdens de Dutch Jazz Competition. Hij kreeg de prijs voor het stuk ‘From Babel to Bethel’.
De finale had plaats op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. De jury stond onder leiding van de Belgisch gitarist Philip Catharine. De pianist nam met zijn groep in de finale op tegen drie andere formaties. De Mike Roelofs Band betradt als eerste het strijdperk, nadat beroepsouwehoer en presentator van dienst Jules Deelter ruim een kwartier had gebruikt voor zijn aankondiging.

De prijs voor beste groep ging naar het Srd-jan Ivanovic Blazin` Quartet. De bassist van dat gezeschap, Mihail Ivanov, werd uitgeroepen tot het beste nieuwe talent.

`From Babel to Bethel’ is een wat experimenteler stuk binnen het repetoire van Roelofs. Qua sfeer roept het herinneringen op aan het werk van Charles Mingus en Eric Dolphy. De award voor beste compositie ging als eens eerder naar een Limburger: in 2002 won Horstenaar Egbert Derix (Searing Quartet) met ‘Exit Ego’. Twee jaar daarvoor werd de Venlose pianist Glenn Gorneille aangemerkt als nieuw talent.