Cd presentatie Mike Roelofs Trio

Pasted Graphic
Door Marc Bosch

Op 25 mei 2003 in het Conservatorium van Maastricht Trio Mike Roelofs presenteert debuutcd ‘Viewmusic’
Plaats van handeling is het Conservatorium van Maastricht tijdens het Concours Chambre Céramique 2002. Locatie en gelegenheid zijn niet toevallig gekozen; Trio Mike Roelofs schreef de prestigieuze wedstrijd voor jonge jazztalenten in 2001 vanaf dezelfde plek op zijn naam. Viewmusic vormt het directe en tastbare resultaat van dit succes.

zaterdag 27 april 2002

Mike Roelofs is één van die zeldzame, veelbelovende jonge jazzpianisten die onmiddellijk ‘sky high’ gaan. ‘Wat goed is, komt snel’ wordt wel eens gezegd. Op het Trio Mike Roelofs is dit gezegde zonder meer van toepassing.
Mike is van meet af aan een begrip aan het Maastrichts conservatorium. Een toppupil van Frank Giebels: ‘Mike heeft het van nature in de vingers. Het is een muzikale persoonlijkheid. Misschien is zijn intuïtie wel zijn belangrijkste tool...’ Ook bassist Hein van de Geyn heeft lovende woorden voor hem in petto en pianist Bert van den Brink spreekt over ‘een groot pianotalent’. Befaamd en bekroond trompettist Eric Vloeimans, last but not least, noemt Mike Roelofs ‘verfrissend en veelbelovend...’
Het jazzgezelschap rond Mike ziet in 2000 het levenslicht. De nu 22-jarige naamgever en oprichter (die overigens nog steeds studeert aan het conservatorium) oriënteert zich muzikaal breed. In studiegenoot, vriend en drummer Jonas Burgwinkel vindt hij een ‘soulmate’ met wie hij zijn muzikale ei helemaal kwijt kan. Burgwinkel wordt in de Duitse scène getypeerd als ‘das größte Grooveschwein zumindest der Euregio..’. Uli Winz vult het bashiaat in het trio op.
Daarna gaat het snel. Nieuwe composities en optredens volgen elkaar in hoog tempo op; met als resultaat en voorlopig hoogtepunt de Eerste Prijs op het prestigieuze Concours Chambre Ceramique te Maastricht (mei 2001). Met die, door juryvoorzitter Jerry van Rooyen overhandigde prijs, realiseert Mike Roelofs zijn allereerste cd: ‘Viewmusic’. Het debuutalbum bevat een achttal eigen composities - bestaande uit ballads en sfeervolle muziekstukken - + twee zogenaamde ‘standards’ (Caravan en Three Views of a Secret). Kortom, een smakelijk debuut van drie interessante jazztalenten als kickstart voor een bloeiende carrière in de jazzscene. De officiële presentatie is, nogmaals, te zien en te horen op 25 mei in het Conservatorium van Maastricht.
Trio Mike Roelofs met ‘Viewmusic’: Een must voor elke jazzliefhebber!
door Marc Bosch